Profsgroep

Detacheringsbureau Bouwkunde

Detacheringsbureau in de bouw met affectie voor de branche, passie voor mensen en een drive om je te ondersteunen in het behalen van jouw doelen.

De ideale match in de bouw

Met een club van ervaren en gedreven mensen vinden wij al jaren de ideale match tussen kandidaat en opdrachtgever in de bouw. Wat we gemeen hebben is ons plezier in het vinden van de geschikte kandidaten, ze overtuigen van een overstap, de aanbieding en dan … een tevreden klant.

Wij gaan voor duurzame samenwerkingen. Met onze opdrachtgevers én met onze medewerkers. Als iedereen blij wordt van de samenwerking, nu en morgen, dan hebben we het goed gedaan. Dit is de voedingsbodem voor een blijvend goede samenwerking in de detachering.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaing? Bekijk dan onze Bouw Vacatures

Meer informatie over detachering in de bouw

 

Opdrachtgevers in de Bouw

We zijn al jaren actief als detacheringsbureau in de bouw. Een aantal van onze opdrachtgevers zijn:

De bouwsector groeit

Sinds 2016 gaat het weer beter in de bouw. Na járen van teruggang laat de bouwsector een groei zien van om en nabij 4%. Als detacheringsbureau in de bouw merken we deze aantrekkende vraag al sinds eind 2015. Met name de vraag uit de bouw woningmarkt is toegenomen.

De utiliteitsmarkt loopt achter qua groeiontwikkeling en zal ten opzichte van 10 jaar geleden zich meer moeten ontwikkelen om relevant te blijven. Leegstaande kantoorpanden en de stagnerende vraag in retail ruimte blijven immers een rem op de groei.

Geschikte vakmensen vinden is een uitdaging

Wat in 2009 al werd voorspeld, wordt waarheid; Het overschot in 2009 – 2014 aan goed geschoolde en ervaren krachten in de bouw draait nu om. Het wordt steeds lastiger om geschikte bouw medewerkers te vinden. Als detacheringsbureau in de bouw kunnen we deze uitdaging nu nog prima aan. We hebben een sterke focus op het vinden van goed bouw personeel. We weten de juiste vacature teksten samen te stellen en deze op de juiste plekken uit te zetten. Daarbij hebben we in de loop der jaren een pool van goed geschoolde krachten opgebouwd.

Focusgebieden in de bouw

De verwachting is dat de komende jaren de groei in de bouw aanhoudt. Om deze groei aan te jagen en te faciliteren zijn drie focusgebieden belangrijk. Ook voor ons als detacheringsbureau. Dit zijn ketensamenwerking, transformatie en duurzaamheid.

Ketensamenwerking, bouw en detachering

Ketensamenwerking in de bouwDe sector lijkt het er unaniem over eens te zijn dat het goed is voor iedere schakel in de bouw om nauwer samen te werken. Hierdoor zijn initiatieven sneller te ontplooien en worden nieuwe producten en productiemethoden sneller ontwikkeld. Als detacheringsbureau in de bouw hebben we hierin ook onze rol. We signaleren snel de veranderende behoeften van medewerkers. En we doorzien, door de relatie met véle ingenieurs en engineers, de mogelijke hiaat cap tussen kennis, / kunde en wensen van medewerkers aan de ene kant en de behoeften vanuit product en productieontwikkelingen.

Hoe helpt een detacheringsbureau met transformatie in de bouwsector?

De transformatie van langjarig leegstaand vastgoed naar andersoortig gebruik vergt een ontwikkeling van de sector. Niet alleen focus en processen worden anders. Er komt een behoefte aan andere kunde én kennis. De veranderende vraag hierin legt een druk bij ons als detacheringsbureau. Dezelfde klanten vragen om de invulling van eenzelfde functietitel. De functie is in de basis echter op belangrijke nuances anders. Door nauw met elkaar te blijven samenwerken, zijn wij in staat aansluiting te houden.

Duurzaamheid in de bouw doe je samen

Vanaf onze oprichting strijden we voor meer duurzaamheid bij detacheringsbureaus. Het gaat dan om een correcte omgang met medewerkers, hun contracten en arbeidsvoorwaardelijke rechten: ziektedagen, opbouw van pensioen etc. etc.

Als detacheringsbureau kom je al een heel eind als je eerlijk bent, oprecht, ieder zijn deel gunt en nooit het onderste uit de kan wilt. Duurzaamheid in de bouwsector vergt echter meer. Ook van ons. Zo zal er in de nabije toekomst meer nadruk komen te liggen op assetmanagement en daarmee neemt de vraag naar specialisten op dit gebied toe.

Duurzaamheid is niet enkel gericht op andere materialen, energie zuiniger en minder afval. Het gaat om meer toekomstgerichtheid, langdurige samenwerkingen, openheid en het besef dat er meer zaken belangrijk zijn naast winst.

Projectmanagement ondersteuning in de bouw

Project management in de bouw

In de bouwsector wordt al lang gewerkt op basis van projectmanagement. Logisch, want het karakter van de werkzaamheden vraagt hier om. De opbouw van de primaire processen (de bouw van de projecten zelf) kent hierdoor al sinds jaar en dag projectmanagers, projectondersteuners, projectmedewerkers en werkvoorbereiders.

Toch is er ook in de bouw op het gebied van projectmanagement ondersteuning veel winst te behalen. Zeker daar waar het draait om de secundaire processen óf om bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden. Hier tref je nog veel een traditionele lijnorganisatie aan.

Binnen de bouw ondersteunen we ook binnen de secundaire processen met projectmanagement ondersteuning.

Detachering in de techniek

Als detacheringsbureau in de techniek delen we de passie van onze opdrachtgevers en werknemers, kandidaten. Want  met werken in de techniek kun je doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Gave projecten, stoere bedrijven, unieke ontwikkelingen en mooie mensen. Dát is in het kort wat werken in de techniek inhoudt. Of het nu gaat om detachering in:

Elektrotechniek | Werktuigbouwkunde | Netbeheer | Civiel |

Detachering

Vacatures

Engineers en ingenieurs

 

Ideale loopbaan betekent ideale werknemer

Alle vacatures

Detachering in elektrotechniek & werktuigbouwkunde