Profsgroep

Detachering

Als detacheringsbureau in de techniek delen we de passie van onze opdrachtgevers en werknemers, kandidaten. Want werken in de techniek geeft mogelijkheden te doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Gave projecten, solide, stoere bedrijven, unieke ontwikkelingen en mooie mensen. Dát is in het kort wat werken in de techniek inhoudt. Of het nu gaat om detachering in:

Elektrotechniek  |  Werktuigbouwkunde  |  Netbeheer & Civiel 

Project-detachering in de techniek

Heb je tijdelijk ondersteuning nodig of voor de totale looptijd van een project? We detacheren onze medewerkers op projectbasis. Zo beschik je over ervaren en kundige engineers en ingenieurs in volledige flexibiliteit. 

 • Wij zorgen voor de ideale match van de engineer met jouw projectteam
 • Professionele en gedegen detachering richting engineers
 • Tijdsbesparing op eigen werving
 • Geen advertentiekosten

Detachering-vast in de techniek

In veel gevallen wil je een engineer of technisch medewerker in vaste dienst. Daarom bieden we ook deta-vast aan. We recruiten naar de ideale kandidaat en detacheren hem een jaar lang bij je. Hierna heb je de vrijheid om zonder kosten de medewerker over te nemen. We kleden de samenwerking zo in dat de engineer probleemloos overgenomen kan worden. Zo houden we bijvoorbeeld rekening met de arbeidsvoorwaarden van jouw organisatie.

 • Werving & Selectie met de luxe van 12 maanden proeftijd
 • Geen Werving & Selectie fee
 • Geen kosten bij overnemen van de medewerker

Bemiddeling zzp-er in de techniek

De wet DBA maakt het voor organisaties lastiger en risicovoller om zelfstandig werkende engineers, ingenieurs en projectmedewerkers in te huren. Daarnaast is het voor zzp’ers in de techniek contractueel complexer geworden.

Door de grotere complexiteit en de onzekerheid rondom het uitstel van de wet DBA, worden veel eerste klas engineers niet ingehuurd. Dat is een gemis voor je organisatie en zeker ook voor de zzp’er. Daarom bemiddelen wij in deze samenwerking.

 • Zonder risico samenwerken met de zzp’er van jouw keuze
 • Geen losse contracten en facturen van individuele zzp’ers

Traject bij detachering in de techniek

 1. We achterhalen het ideale profiel van een kandidaat. Bij onze klanten voelen we het ideale profiel feilloos aan. We kennen immers de branche, de behoeften én de cultuur van de organisatie.
 2. We vinden geschikte kandidaten. We zetten vacatures uit én gaan pro-actief searchen. Feitelijk zijn we een headhunter zónder de bijkomende kosten.
 3. We overtuigen kandidaten een overstap naar jouw organisatie te doen. Veel kandidaten hebben een goede functie. Het vergt overtuigingskracht ze los te krijgen bij hun huidige werkgever.
 4. Is de kandidaat inderdaad de geschikte nieuwe medewerker? Dan is er een nieuwe match gemaakt.
 5. We stellen een contract op tussen de medewerker en Acutec. We doen dit bij deta-vast altijd op basis van de arbeidsvoorwaarden van jouw organisatie. Zo is na een jaar de overstap eenvoudig te maken.
 6. We blijven in contact met onze medewerker én met jou. We houden graag de vinger aan de pols en staan voor goed werkgeverschap.


 

 

Wanneer ben je als detacheringsbureau in de techniek succesvol?


We zien de branche van detachering als een matrix. Ons vak als detacheerder moeten we tot in de puntjes beheersen. En de technische branches waarin we detacheren moeten we kennen en begrijpen. Alleen dán zijn we als detacheringsbureau succesvol.

  
  
Achterhalen van de behoeften en creëren van de ideale match
We weten hoe we de werkelijke behoeften achterhalen. De behoeften bij de opdrachtgever én bij de kandidaat. Deze weten we te vertalen naar een effectieve zoektocht. Hiervoor schrijven we de juiste vacatureteksten en we weten waar en hoe we deze moeten plaatsen. Daarnaast (en bovenal) recruiten we actief naar de juiste kandidaten. Zo verzorgen we de meest optimale match voor opdrachtgeven én kandidaat.

Kennen van de branche
We kunnen onze kwaliteiten als detacheerder alleen goed inzetten als we de technische branches waarin we werken goed kennen. We moeten weten hoe de hazen lopen, wat een kandidaat binnen de specifieke techniek triggert. Daarnaast helpt het ons als we weten welke competenties nodig zijn op iedere technische functie.

Tevredenheid van opdrachtgevers en kandidaten
We zijn als detacheringsbureau succesvol als onze opdrachtgever na een jaar nog steeds blij is met de medewerker. En de kandidaat verder is in zijn ontwikkeling en tevreden is met zijn jaar extra ervaring.

Detachering Werktuigbouw, Elektrotechniek, Netbeheer en Civiel

Goed gekwalificeerd technisch personeel vinden is een uitdaging. Door onze specialisatie in de sectoren werktuigbouw, elektrotechniek, Ondergrondse Infra, Civiel en Bouw weten wij wél de ideale match tot stand te brengen.

We hebben goed contact met veel engineers en ingenieurs en weten wat hen drijft. Daarnaast kunnen we sneller doorgronden wat een organisatie echt nodig heeft op de plek van de vacante functie. We kijken hierbij verder dan de functie-eisen in het functieprofiel.

Dus: ben je opzoek naar een gekwalificeerde medewerker binnen de werktuigbouwkunde, elektrotechniek, O.I., Civiel of Bouw, dan is Acutec dé juiste partner. 

Bel ons op 085-0520740

Vacatures

Engineers en ingenieurs

 

Ideale loopbaan betekent ideale werknemer

Alle vacatures

Detachering in elektrotechniek & werktuigbouwkunde