Profsgroep

Met horizontale boringen start Paul enthousiast aan 'zijn tweede leven'

Treinen rijden, autowegen blijven begaanbaar en zelfs slapend in je eigen huis merk je niets van horizontaal boren. Paul Biessels zag op Discovery Channel al eens een special over deze techniek en het fascineerde hem. Bij zijn nieuwe werkgever Kouwenberg Infra noemen ze het een ‘sleufloze techniek’.

Aan iedere lezer de uitdaging om hiervoor een nieuwe term te bedenken. Want de techniek verdient een naam die haar meer recht doet dan enkel het ontbreken van een sleuf.


Horizontaal boren zorgt voor veel minder overlast

“Het ontbreken van de sleuf is wel de meerwaarde van onze horizontale boringen.” Geeft Sander Kouwenberg aan, projectleider bij Kouwenberg Infra. “Er worden sleuven gegraven voor bijvoorbeeld kabels en riolering en dat zorgt voor veel overlast. Met onze techniek heb je dat niet.”

Bij de horizontale boringen worden er met enorme druk buizen onder de grond geperst. Het zand wordt deel voor deel uit de pijpen gedraaid. Zo ontstaat er een solide tunnel onder ieder denkbaar bouwwerk (rails, wegen, gebouwen) voor kabels en riolering.

Paul is in zijn tweede leven hier goed op zijn plek

“Het is een mooie techniek waar ik graag de kleinste details over leer.”

Sinds januari 2019 werkt Paul bij Kouweberg Infra als werkvoorbereider. Bij zijn voormalige werkgever werkte hij 25 jaar totdat zijn functie werd wegbezuinigd. De pijnlijke schaafwond die dit veroorzaakte, werd snel verzacht door zijn huidige functie: “Het is super om voor Kouwenberg te werken. De techniek is spannend, we leveren concrete meerwaarde en ik kan hier veel leren.”

Van nature is Paul positief en nieuwsgierig. Hij is makkelijk in de omgang, open, direct, eerlijk en daarnaast zeer geïnteresseerd in de techniek van Kouwenberg Infra. “Met veel vertrouwen heb ik Paul eind 2018 voorgesteld voor zijn huidige functie. Er was bij mij geen twijfel of hij in het team zou passen en de functie goed uit zou voeren.” Aldus Joris Samson – salesmanager bij Acutec.

Werkvoorbereider Paul op zijn project in Roermond

Nog vóór de start bij Kouwenberg Infra vertelde Paul over zijn ervaringen. Nu, 6 maanden later zijn we terug voor een tweede interview en gaan we mee naar één van zijn projecten in Roermond.

Wat als buitenstaander direct opvalt, is dat het lijkt of Paul hier al járen werkt en eerder een onderdeel is van het meubilair (in de meest positieve zin) dan dat hij ‘de nieuwe’ is. “Het voelt hier ook onwijs goed. Ik heb het getroffen dat ik hier nu werk; qua sfeer, werkzaamheden, techniek, alles!”

Als werkvoorbereider zorgt Paul ervoor dat alle randvoorwaarden geregeld zijn zodat projecten probleemloos draaien: vergunningen, tekeningen, operationele afspraken vastleggen, personele planning en inkoop. Voor zijn werk hoeft hij niet op locatie van de projecten te zijn welke zijn verspreid over het land. Hierdoor is Paul nog niet veel op locatie geweest. “Dat is wel jammer, want ik wil zien en beleven waar onze mensen mee te maken hebben. Ik wil alles weten en begrijpen. Dat zit in me, maar het maakt me ook beter in mijn werk. Gaaf dus dat ik nu op het emblassement in Roermond ben.”

Hier werkt Kouwenberg Infra aan tunnels, want op meerdere plekken moeten er kabels onder het spoor en perron door. Langs het spoor zijn collega’s van Paul vanuit een bak in de grond pijpen door de grond aan het boren/duwen. Treinen blijven rijden en niemand heeft overlast van opengegraven perrons.

“Door Acutec zit ik nu hier, daar ben ik hen erg dankbaar voor. Want van een omgeving als dit, word ik enthousiast. Kijk eens wat een gave techniek en wat het ons bespaart aan overlast en ellende!”

Detachering in de techniek

Als detacheringsbureau in de techniek delen we de passie van onze opdrachtgevers en werknemers, kandidaten. Want  met werken in de techniek kun je doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Gave projecten, stoere bedrijven, unieke ontwikkelingen en mooie mensen. Dát is in het kort wat werken in de techniek inhoudt. Of het nu gaat om detachering in:

Elektrotechniek | Werktuigbouwkunde | Netbeheer | Civiel |

Detachering

Vacatures
Recente Projecten
inCapelle aan den Ijssel
inVertrouwelijk
inVertrouwelijk
inVertrouwelijk

Engineers en ingenieurs

 

Ideale loopbaan betekent ideale werknemer

Alle vacatures

Detachering in elektrotechniek & werktuigbouwkunde