Profsgroep

Veranderingen bij Revisie RET houden menselijke maat

Het team Revisie & Modificatie werkt vanaf medio 2018 vanuit een nieuwe locatie, werkmethoden veranderen, een verdubbeling van het aantal medewerkers staat op de planning én er startte een nieuwe teamchef. Ondanks al deze veranderingen blijven medewerkers centraal staan.

Lesly van Zetten is sinds 2 januari 2019 de nieuwe teamchef. Zijn proeftijd zit er bijna op ten tijde van dit interview. Hoe zorgt hij ervoor dat veranderingen effectief en efficiënt plaats vinden én dat medewerkers aangehaakt en blij blijven?


Van commerciële dienstverlening naar interne service productie

Een team aansturen is Lesly niet nieuw, maar een productieomgeving wel. Daarnaast is hij commerciële omgevingen gewend. “Dit is even schakelen. Het werkt anders, maar met goede mensen om je heen is die omschakeling natuurlijk prima te doen. En in mijn rol staan mensen centraal. Al het andere bevind zich dan feitelijk in de periferie.”

Lesly is een optimist en hij haalt zijn drive uit mensen: aansturing, coaching en motivatie. De échte Rotterdamse cultuur bij RET bevalt hem ook goed. “Heerlijk is dat! Een doen-mentaliteit, hard werken en ‘vlot van de bek’.”

In het team Revisie & Modificatie krijgen ze onderdelen van trams afgemonteerd aangeleverd. Het gaat om bijvoorbeeld, draaistellen, motoren, wielen en stroomaandrijving. Door dit proactief onderhoud weet de RET uitval van trams te voorkomen.

Zorg voor zijn mensen staat centraal

Het team van Lesly groeit van 16 personen nu, naar ongeveer 40 personen in mei dit jaar. In de volledig nieuwe revisie zal tegen die tijd ook een ander type tram in onderhoud genomen worden. Lesly heeft dus nog even om zich goed in te werken en zal dan alles klaar moeten maken voor de groei van zijn team. Dit zal deels gaan om bestaande medewerkers uit andere divisies en deels nieuwe collega’s.

“Het onder de knie krijgen van de cultuur en processen gaat me goed af. Ze gaan er gelukkig vanuit dat ik organisatorisch sterk ben en niet zozeer technisch, want dat ben ik niet.”

Het is vanaf dag één dan ook al duidelijk dat de rol van Lesly zich concentreert op zorg voor mensen en processen. In de veranderende organisatie van de RET is die focus belangrijk. Aanscherping in bestaande processen is nodig om de nieuwe manier van werken maximaal te ondersteunen. Denk hierbij aan werken op basis van ingeschatte tijd, materiaal en kosten. Op ieder punt en moment zullen alle medewerkers hierin mee moeten. Met dwang kom je nergens en hier komen de kwaliteiten van Lesly goed van pas. “In mijn manier van aansturen leg ik altijd veel nadruk op het begrijpelijk maken van besluiten en processen en op motivatie en plezier. Daarnaast snap ik heel goed dat bepaalde veranderingen voor sommigen lastig zijn. Uitspreken van begrip en dat je iets niet leuk of fijn hoeft te vinden, helpt veel.”

Binnen een maand kun je nog geen bergen verzetten, maar je kunt er al wel langzaam aan beginnen. En aangezien Lesly niet van stilzitten houdt, is de eerste aanzet al gemaakt. “De mensen om me heen en de processen waar ik direct mee te maken heb, wil ik snel heel goed leren kennen. Dat lukt me al aardig. De eerste stappen voor verbeteringen zijn al gezet en het team voelt al als ‘mijn’ team.”

Het eerste contact met Acutec en de gevolgen

Op een decembermorgen rond Sinterklaas werd Lesly vroeg gebeld door Coen. Hij had een interessante functie voor hem bij de RET. Hij wist dit goed te verkopen en Lesly was enthousiast. De eerste ontmoeting was snel geregeld en een dag later zat hij bij de RET om tafel. Ze hadden meteen een klik, het was een heel plezierig gesprek. Dezelfde werd hem gevraagd of hij 2 januari kon starten.

“Acutec ervaar ik als professioneel, persoonlijk en vertrouwend. Coen heeft me goed en oprecht geholpen in de beslissing die ik moest nemen.”

  • Lesly heeft een baan waarin hij zijn ei kwijt kan
  • werkt in een organisatie waar hij zich kan ontwikkelen en kan groeien
  • heeft twee uur minder reistijd per dag
  • kan vier maal 9 uur werken en heeft hierdoor meer tijd voor zijn kinderen

Lesly is getrouwd heeft drie zoons, één van twaalf en twee van negen jaar oud. Hij geniet van de extra tijd die hij heeft voor fitness, hardlopen en de voedbaltrainingen van zijn zoons.

Detachering in de techniek

Als detacheringsbureau in de techniek delen we de passie van onze opdrachtgevers en werknemers, kandidaten. Want  met werken in de techniek kun je doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Gave projecten, stoere bedrijven, unieke ontwikkelingen en mooie mensen. Dát is in het kort wat werken in de techniek inhoudt. Of het nu gaat om detachering in:

Elektrotechniek | Werktuigbouwkunde | Netbeheer | Civiel |

Detachering

Vacatures
Recente Projecten
inZuid-Holland
inZuid-Holland

Engineers en ingenieurs

 

Ideale loopbaan betekent ideale werknemer

Alle vacatures

Detachering in elektrotechniek & werktuigbouwkunde