Profsgroep

In één belletje van installateur naar werkvoorbereider

Richard Rohaan werkte als installateur toen Joris (salesmanager Acutec) hem belde om op gesprek te komen. En zo werd Richard met één telefoongesprek werkvoorbereider.

Een goede push op zijn carriere pad

Nou ja, er is meer voorafgegaan aan het contract dan enkel dat ene telefoongesprek, maar het begin was er.

“Je moet verder kijken dan de ‘basis specificaties’ die je van een opdrachtgever meekrijgt. Ik schat de competenties in die iemand heeft; kan hij de job aan? Worden hij en mijn opdrachtgever hier uiteindelijk blij van?” Aldus Joris.

Richard is jong en kan qua ontwikkeling nog alle kanten op die hij wilt. Een duidelijk carrière pad had hij voor zich zelf nog niet uitgestippeld. Maar dat hij meer wilde bereiken dan installateur, was zeker. “Ik heb graag de touwtjes in handen. Regelen en functioneren als de spil, daar voel ik me goed bij. Daarom wilde ik meer gaan doen dan installeren.”

Een spekkie naar zijn bekkie

De functie van werkvoorbereider bij Siers is dan ook een spekkie naar zijn bekkie. Het geeft hem de ruimte zichzelf te ontwikkelen én ‘de touwtjes in handen te nemen’. De overstap van installateur naar werkvoorbereider is echter niet klein. “Waar ik het meest verbaasd over was, waren de vele handelingen die er nodig zijn om bijvoorbeeld een tv-kabel te kunnen trekken van de kast naar een woning. De processen, de formulieren, vergunningen en iedereen die op juiste tijden zijn werk moet uitvoeren om alles te laten passen. Daar had ik nog nooit bij stilgestaan.”

En het blijft niet bij deze ene stap

Na vier maanden begint de rol hem als een jas te passen. Zijn energie, enthousiasme en drive alles goed uit te voeren helpen hem hier zeker bij. En de volgende stap? Dat wordt die naar projectmanager. “Maar dat duurt nog wel even hoor! Voor die rol ben ik echt nog niet klaar. Als werkvoorbereider ben ik verantwoordelijk voor processen. Als projectleider ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor mensen. Dat is echt wel wat anders.”

Installateur, werkvoorbereider en straks …? Wie weet waar dat ene telefoontje allemaal nog toe gaat leiden!

Richard over Acutec: "als ik wil kan ik 's avonds bellen."

“Ik was niet positief over detacheringsbureaus. Maar het eerste gesprek dat ik met Joris had was heel anders. Nu ben ik erg blij dat ik op zijn uitnodiging ben ingegaan. Acutec heeft me een prachtige kans geboden. Daarnaast werkt het heel fijn. Financieel hoef ik me nergens zorgen over te maken, al het denkbare wordt geregeld en iedereen is betrokken. Als ik wil kan ik ook ’s avonds bellen. Dat voelt prettig.”

Vacatures

Engineers en ingenieurs

 

Ideale loopbaan betekent ideale werknemer

Alle vacatures

Detachering in elektrotechniek & werktuigbouwkunde