Profsgroep

Werken aan je eigen ontwikkeling door hard te werken

Michel werkt ruim 12 jaar als consultant in de detachering. Hij kent daardoor veel verschillende bedrijven, culturen, processen en projecten. “Ik geloof voor mezelf niet in te veel specialisme. Het gevaar is namelijk dat je steeds meer weet van steeds minder, tot je alles weet van niets. Ik wilde daarom 12 jaar geleden al veel zien en met meerdere typen projecten in aanraking komen. Dat is gelukt. Ik heb het idee dat ik nog steeds aan mijn talenten werk. Dat geeft energie!.”

De term ‘manager’ past niet iedereen

Hij werkt nu bij STG aan twee projecten. Hier trekt hij de kar. Van een term als projectmanager wil hij niet veel weten. “Ik ben dienstverlenend en voel me teamspeler in het geheel. Ik neem waar nodig wat meer het voortouw, maar de term manager past mij niet zo.”

Deze instelling past bij STG. Er is een open cultuur, collega’s zijn sociaal ingesteld en de waardering voor de kwaliteiten van de ander ligt hoog. Als iedereen zijn werkzaamheden serieus en professioneel oppakt en dezelfde doelen nastreeft, is directief leidinggeven niet nodig. Als projectmanager (we gebruiken de term hier toch maar even) doe je het in dit geval het beste als je faciliteert en je eigen competenties inbrengt als ondersteuning op het geheel.

Twee internationale projecten

Op dit moment ondersteunt Michel in twee projecten: Mobile Device Management en het Globalisatie-traject Printers.
Mobile devices worden meer en meer meegenomen in het reguliere zakelijke netwerk. Dit brengt een scala aan uitdagingen met zich mee. Het beheer is anders, beveiliging vergt andere werkwijzen en niet alle programma’s en applicaties zijn geschikt. STG heeft dit beheer volledig geautomatiseerd en heeft zo grip op het gebruik en de beveiliging. Het project is uitgerold, maar onderhoud vergt veel aandacht.

Het Globalisatie-traject van het printerpark is in volle gang. Hiervoor reist Michel samen met zijn leidinggevende Rudi over de hele wereld om meerdere locaties van STG te bezoeken. Het heeft voordelen qua kosten, onderhoud en beheer om alles qua hardware, software en instellingen te standaardiseren. “We worden als mens overal met open armen ontvangen, maar als collega moet ik mezelf wel bewijzen.”

Redelijk en toegankelijk maakt samenwerken eenvoudiger

Naar eigen zeggen is het logisch dat collega’s uit o.a. Denemarken en Honduras eerst willen zien hoe je een project aangaat en wat je kwaliteiten zijn, voordat ze je ‘vertrouwen’. Maar weerstand ondervindt Michel nergens. “STG is een club met zeer redelijke mensen. Iedereen is heel toegankelijk en dat maakt samenwerken zoveel eenvoudiger!”

De volgende projecten waar Michel zijn kwaliteiten op los kan laten staan al klaar. “Er is hier altijd veel te doen. STG is een bedrijf dat blijft ontwikkelen en altijd verbetering zoekt in alles. Heerlijk is dat! Want ik ben het liefst druk en hou niet van stilzitten. Ik ‘moet’ mezelf blijven ontwikkelen.”

Samenwerking met Acutec

Michel werkt via Acutec bij STG. ”Acutec staat voor een heel actieve bemiddeling. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt! Vanuit de organisatie is er een heel actieve omgang met de medewerkers in het veld. Daarbij is er continuïteit in accountmanagers. Dat vind ik prettig, dan weet ik waar ik aan toe ben. Het contact met Joris  waardeer ik erg.”

Detachering in de techniek

Als detacheringsbureau in de techniek delen we de passie van onze opdrachtgevers en werknemers, kandidaten. Want  met werken in de techniek kun je doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Gave projecten, stoere bedrijven, unieke ontwikkelingen en mooie mensen. Dát is in het kort wat werken in de techniek inhoudt. Of het nu gaat om detachering in:

Elektrotechniek | Werktuigbouwkunde | Netbeheer | Civiel |

Detachering

Vacatures
Recente Projecten
inGelderland
inGelderland
inNoord-Holland / Flevoland

Engineers en ingenieurs

 

Ideale loopbaan betekent ideale werknemer

Alle vacatures

Detachering in elektrotechniek & werktuigbouwkunde